Nieuws


Ook dit jaar weer verse groentes en fruit van de moestuin

Net als voorgaand jaren doneren ook dit jaar de vrijwilligers van de moestuin weer de door hen gekweekte en gezaaide groentes en fruit aan de omwonenden. De aanwezige vrijwilligers stellen de hoeveelheid samen in gewicht of in aantal. Bijvoorbeeld 2 ons boontjes of 3 appels.Uiteraard staat het een ieder vrij om een donatie te doen als zij iets komen halen wat beschikbaar is.De vrijwilligers zijn op de maandag en donderdag aanwezig om de beschikbare producten af te halen van 14:30 uur tot en met 16:00 uur.Bij regen is er geen uitgifte.

Moestuin

NIEUWS OVER DE SLOOP EN NIEUWBOUW VAN DE WONNEBALD

Na meer dan een jaar wachten is er dan eindelijk belangrijk nieuws over de sloop en nieuwbouw van de vrije school de Wonnebald. Klik of tik op de afbeelding links voor meer informatie.

U vindt een overzicht van de voor ons, als omwonenden, belangrijkste zaken met betrekking tot de planning van de sloop en nieuwbouw, de machinale sloop, de aan- en afvoer van materialen de bouwplaatsinrichting door op deze link te klikken.


VOORAANKONDIGING

Ook dit jaar organiseren wij, in samenwerking met de Kunstkamer Loosduinen, weer de inmiddels traditionele Kunstmarkt in ons prachtige Mozartpark. Blok alvast de datum in uw agenda’s:

Binnenkort zullen wij u hier uitgebreid nader informeren over de deelnemers, het huren van een kraam en de diverse muziek-optredens. Hou dus deze website in de gaten of zet ‘m vast onder uw favorieten.


IN MEMORIAM DRIES BLOMMERS

Tot ons verdriet hebben wij vernomen dat voormalig lid van de werkgroep Mozartplantsoen en bewoner van de Componist, DRIES BLOMMERS, helaas op 92-jarige leeftijd is overleden .

Voor een kort ‘In Memoriam’ klikt of tikt u op zijn portret.



Voor het vierde jaar organiseerde de Stichting Vrienden van het Mozartpark een bijzondere dodenherdenking in ons prachtige Mozartpark.
Een groot aantal omwonenden en andere belangstellenden trotseerden het slechte weer en woonden vanaf 19:50 uur de plechtigheid bij. Om precies tien minuten voor acht stopte de regen en brak zowaar de zon nog even door.

Edwin Rutten, jazzzanger, drummer, acteur, presentator en wijkbewoner, droeg het gedicht Sterrenlied van Guus Luijters voor, waarna Kester Kok, net als de voorgaande drie jaren, de Taptoe blies. Na 2 minuten stilte blies Kester Kok het Wilhelmus en daarna droeg Edwin Rutten nog het gedicht Vrijheid van Marion Bloem voor.
Door te klikken of te tikken op de trompet linksonder ziet u een kleine foto-impressie en door te klikken op het 4 en 5 mei symbool rechtsonder kunt u nog eens op uw gemak de beide gedichten nalezen.


 Wij zoeken een Bestuurslid M/V 

 Wij zoeken een bestuurslid met de volgende eigenschappen: 

  • Bestuurlijke en organisatorische ervaring is een pré, echter niet noodzakelijk 
  • Gericht op samenwerking 
  • Digitale vaardig, zoals tekstverwerking, e-mail en sociale media 
  • Goede contactuele eigenschappen 
  • Neemt actief deel aan het bestuur 
  • Bepaalt mede het beleid van de Stichting 
  • Helpt actief mee bij voorbereiding en uitvoering van de activiteiten 

Wil je de hele advertentie lezen of ben je geïnteresseerd klik of tik dan op onderstaande button.


Het bestuur is doorlopend op zoek naar enthousiaste omwonenden of buurtgenoten die op vrijwillige basis een handje willen en kunnen helpen bij het organiseren van diverse evenementen. Denk daarbij onder andere aan het voorbereiden van een evenement, het werven van fondsen, het op- en afbouwen van een evenemententerrein en het assisteren op de dag zelf.
Klik of tik hieronder als je je wilt aanmelden via het aanmeldformulier.


INFORMATIEBORD MOZARTPARK ONTHULD

Zaterdag 9 december jl. werd dan eindelijk het langverwachte informatiebord Mozartpark feestelijk onthuld door Chris van der Helm, gemeenteraadslid voor de VVD samen met Ben Wijnvoord, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Mozartpark.

Ondanks het slechte weer waren er toch nog redelijk veel omwonenden aanwezig, die met elkaar na de onthulling een toost uitbrachten op deze feestelijke gebeurtenis. Voor een foto-impressie klikt of tikt u op de afbeelding links.

De complete tekst van het informatiebord vindt u HIER.


EPSON MFP image

Pentekeningen van Pat Houkes te koop

Beeldend kunstenaar Pat Houkes heeft op ons verzoek een achttal prachtige pentekeningen gemaakt van het Mozartpark en de Moestuin in het park. De afmetingen zijn 13 x 18 cm zonder lijst. Past dus in elke lijst van 20 x 15 cm. De tekeningen zijn te koop voor € 7,50 per stuk exclusief eventuele verzendkosten. U ontvangt dan een kopie van het origineel op 300 grams papier zonder lijst. Wilt u 1 of meer tekeningen kopen? Klik of tik dan op de afbeelding links.


FESTIVAL SAMEN VOOR LOOSDUINEN

Het gezellige en succesvolle Festival voor Loosduinen vond dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober 2023 uur bij Villa Ockenburgh. Er waren muziekoptredens, sport- en spelactiviteiten en demonstraties tijdens het festival. Voor Jong én Oud was er van alles te zien en doen. Uiteraard kon je ook genieten van hapjes en drankjes die in de villa worden verkocht. Daarnaast was er een vrijwilligersmarkt met meer dan 30 maatschappelijke organisaties die Loosduinen rijk is.

Ook wij als Stichting Vrienden van het Mozartpark waren er aanwezig. Voor een korte foto-impressie klikt of tikt u HIER.

Bekijk hier ook het interview met voorzitter Ben Wijnvoord op de dag zelf. Start op 15 minuten en 35 seconden.


CONCERT IN HET PARK

Ter gelegenheid van de opening van het activiteitenseizoen van Amadeus vond op zondagmiddag 17 september jl. een openluchtconcert plaats in het Mozartpark. Ondanks het matige weer werd het concert door een flink aantal omwonenden en andere geïnteresseerden bezocht.

Pat Houkes maakte er een prachtige pen en penseel tekening van. Door op de afbeelding te klikken of te tikken kunt u het kunstwerk op een wat groter formaat bewonderen.


KUNSTKAMER LOOSDUINEN

Het project ‘ART ON WINGS’ met exposities en cursussen in het Wingsgebouw aan de Mozartlaan is afgesloten; in de geplande nieuwbouw is geen expositie of atelierruimte voor het groeiend ledenaantal van De Kunstkamer Loosduinen. Het gebouw van de firma Offers aan de Loosduinse Hoofdstraat 315 krijgt in de toekomst een woon/winkel bestemming maar tot aan de verbouwing kan hier voorlopig worden geëxposeerd.

VARIA ART&EXPO, Loosduinse Hoofdstraat 315. De naam VARIA herinnert aan ‘de Zaal Varia’ die in vroeger jaren aan de overkant naast de Roskam te vinden was en later nog als theater en bioscoop heeft gefunctioneerd. Afhankelijk van de (ver)bouwplannen van Offers kunnen de leden van de Kunstkamer Loosduinen hier voorlopig exposeren. In september zal worden gestart met cursussen en workshops.