Nieuws


Verplaatsing halte tram 3 Mozartlaan

Mede bewoner Geert Mostert heeft in het kader van het Wijkbudget Waldeck, bij de Gemeente Den Haag, een plan ingediend voor de verplaatsing van de tramhalte van lijn 3 op de kruising Aaltje Noorderwierstraat hoek Mozartlaan.

Lees meer over dit plan en de argumenten en stem voor dit plan door te klikken of te tikken op de afbeelding hiernaast.

BRENG UW STEM UIT VOOR 21 APRIL A.S.


NATIONALE DODENHERDENKING

Programma

 • 19:50 uur – Korte voordracht door Edwin Rutten
 • 19:58 uur – Kester Kok blaast de Taptoe
 • 20:00 uur – 2 minuten stilte
 • 20:02 uur- Kester Kok blaast het Wilhelmus
 • 20:04 uur – Korte voordracht door Edwin Rutten

LOCATIE
MOZARTPARK

U bent van harte welkom


 Wij zoeken een Bestuurslid M/V 

 Wij zoeken een bestuurslid met de volgende eigenschappen: 

 • Bestuurlijke en organisatorische ervaring is een pré, echter niet noodzakelijk 
 • Gericht op samenwerking 
 • Digitale vaardig, zoals tekstverwerking, e-mail en sociale media 
 • Goede contactuele eigenschappen 
 • Neemt actief deel aan het bestuur 
 • Bepaalt mede het beleid van de Stichting 
 • Helpt actief mee bij voorbereiding en uitvoering van de activiteiten 

Wil je de hele advertentie lezen of ben je geïnteresseerd klik of tik dan op onderstaande button.


Het bestuur is doorlopend op zoek naar enthousiaste omwonenden of buurtgenoten die op vrijwillige basis een handje willen en kunnen helpen bij het organiseren van diverse evenementen. Denk daarbij onder andere aan het voorbereiden van een evenement, het werven van fondsen, het op- en afbouwen van een evenemententerrein en het assisteren op de dag zelf.
Klik of tik hieronder als je je wilt aanmelden via het aanmeldformulier.


INFORMATIEBORD MOZARTPARK ONTHULD

Zaterdag 9 december jl. werd dan eindelijk het langverwachte informatiebord Mozartpark feestelijk onthuld door Chris van der Helm, gemeenteraadslid voor de VVD samen met Ben Wijnvoord, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Mozartpark.

Ondanks het slechte weer waren er toch nog redelijk veel omwonenden aanwezig, die met elkaar na de onthulling een toost uitbrachten op deze feestelijke gebeurtenis. Voor een foto-impressie klikt of tikt u op de afbeelding links.

De complete tekst van het informatiebord vindt u HIER.


EPSON MFP image

Pentekeningen van Pat Houkes te koop

Beeldend kunstenaar Pat Houkes heeft op ons verzoek een achttal prachtige pentekeningen gemaakt van het Mozartpark en de Moestuin in het park. De afmetingen zijn 13 x 18 cm zonder lijst. Past dus in elke lijst van 20 x 15 cm. De tekeningen zijn te koop voor € 7,50 per stuk exclusief eventuele verzendkosten. U ontvangt dan een kopie van het origineel op 300 grams papier zonder lijst. Wilt u 1 of meer tekeningen kopen? Klik of tik dan op de afbeelding links.


FESTIVAL SAMEN VOOR LOOSDUINEN

Het gezellige en succesvolle Festival voor Loosduinen vond dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober 2023 uur bij Villa Ockenburgh. Er waren muziekoptredens, sport- en spelactiviteiten en demonstraties tijdens het festival. Voor Jong én Oud was er van alles te zien en doen. Uiteraard kon je ook genieten van hapjes en drankjes die in de villa worden verkocht. Daarnaast was er een vrijwilligersmarkt met meer dan 30 maatschappelijke organisaties die Loosduinen rijk is.

Ook wij als Stichting Vrienden van het Mozartpark waren er aanwezig. Voor een korte foto-impressie klikt of tikt u HIER.

Bekijk hier ook het interview met voorzitter Ben Wijnvoord op de dag zelf. Start op 15 minuten en 35 seconden.


CONCERT IN HET PARK

Ter gelegenheid van de opening van het activiteitenseizoen van Amadeus vond op zondagmiddag 17 september jl. een openluchtconcert plaats in het Mozartpark. Ondanks het matige weer werd het concert door een flink aantal omwonenden en andere geïnteresseerden bezocht.

Pat Houkes maakte er een prachtige pen en penseel tekening van. Door op de afbeelding te klikken of te tikken kunt u het kunstwerk op een wat groter formaat bewonderen.


KUNSTKAMER LOOSDUINEN

Het project ‘ART ON WINGS’ met exposities en cursussen in het Wingsgebouw aan de Mozartlaan is afgesloten; in de geplande nieuwbouw is geen expositie of atelierruimte voor het groeiend ledenaantal van De Kunstkamer Loosduinen. Het gebouw van de firma Offers aan de Loosduinse Hoofdstraat 315 krijgt in de toekomst een woon/winkel bestemming maar tot aan de verbouwing kan hier voorlopig worden geëxposeerd.

VARIA ART&EXPO, Loosduinse Hoofdstraat 315. De naam VARIA herinnert aan ‘de Zaal Varia’ die in vroeger jaren aan de overkant naast de Roskam te vinden was en later nog als theater en bioscoop heeft gefunctioneerd. Afhankelijk van de (ver)bouwplannen van Offers kunnen de leden van de Kunstkamer Loosduinen hier voorlopig exposeren. In september zal worden gestart met cursussen en workshops.