Bestuur


BESTUUR

V.l.n.r – Gert Bij, Ben Wijnvoord, Inge Camfferman, Ernst Leupen – Pat Houkes

Voorzitter: Ben Wijnvoord

Secretaris: Pat Houkes

Penningmeester: Ernst Leupen

Bestuurslid: Inge Camfferman

Bestuurslid: Vacature


Hieronder stellen de bestuursleden zich kort aan u voor.


Ben Wijnvoord
Sinds maart 2017 bewoner van het Robert Stolzplantsoen (Operette) en mijzelf in juni 2017 aangesloten, mede namens de Bewoners van de Operette, bij de Werkgroep Mozartplantsoen. Sindsdien erg actief om de woningbouw op het voormalige sportveld tegen te houden, samen met de andere werkgroep leden. Daarna bezig geweest met het realiseren van een Park en een Moestuin.

“Krijgen is één, maar houden is eraan werken”

Het oprichten van een Stichting is daar een goede reden voor. Buiten de activiteiten die we al hebben, gaan we evenementen organiseren waarbij we omwonenden, geïnteresseerden, maar ook jongeren, willen gaan betrekken. Onder het Motto: Mozartpark Duurzaam, door en met elkaar.


Pat Houkes
Ik ben zelfstandig beeldend kunstenaar met een fijn atelier in Loosduinen. Op een paar jaar na, heb ik altijd in deze omgeving gewoond. Door mijn verhuizing naar De Componist, werd de kiem gelegd voor mijn relatie met het Mozartpark. In de vaste overtuiging dat hier een groene oase met een moestuin voor de buurt moest komen, vocht ik samen met de strijders van het eerste uur tegen de gemeentelijke bouwplannen op het voormalige Wingsterrein. Nog steeds gelukkig met dat resultaat is mijn deelname aan het bestuur van de stichting een logisch vervolg op de historie. 


Ernst Leupen
Van het voorjaar 2017 tot en met december 2018 heb ik mij met alle energie en kennis van zaken, samen met een twaalftal andere omwonenden ingezet om de bouwplannen van de Gemeente Den Haag tegen te houden en op het voormalige sportterrein van Wings een echt buurtpark te realiseren. Vol trots en soms nog wat verbazing kijk ik dagelijks neer op een prachtig park dat al door heel veel omwonenden wordt gebruikt. Ik heb dan ook volmondig ja gezegd toen ik werd gevraagd zitting te nemen in het Bestuur van de Stichting Vrienden van het Mozartpark.  Aan ons nu de taak om het park meer bekendheid te geven, de duurzaamheid en de leefbaarheid te bevorderen en evenementen te organiseren.


Inge Camfferman
Den Haag kent verschillende bewoners-initiatieven. De totstandkoming van het Mozartpark is er een van. Het park is een unieke plek in de wijk. Het is mooi aangelegd, met een heuse moestuin, en een groen rustpunt in de wijk. Als buurtbewoner en bestuurslid van de Vrienden van het Mozartpark wil ik een bijdrage leveren aan het Mozartpark als plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar activiteiten plaatsvinden. 

Wanneer twee mensen elkaar ontmoeten, wordt elk door de ander veranderd, dus je hebt twee nieuwe mensen’ (John Steinbeck)


Gert Bij
Gert heeft per 1 januari 2024 zijn functie als bestuurslid, om persoonlijke redenen, beëindigd.
Zodra deze vacature is vervuld zal dat hier bekend worden gemaakt.