In Memoriam Dries Blommers

Ons bereikte het droevige bericht dat onze grote vriend en voormalig lid van de werkgroep Mozartplantsoen, Dries Blommers, helaas op 17 mei 2024 op de respectabele leeftijd van 92 jaar is overleden.

Dries was, naast een markante verschijning, ook een hele bijzondere en bovendien innemende en intelligente man. Eigenlijk kon je nauwelijks om hem heen.

Toen hij, samen met zijn echtgenote Janke, een aantal jaren geleden in de Componist kwam wonen, meldde hij zich vrijwel onmiddellijk aan voor de, net opgerichte, Werkgroep Mozartplantsoen en blies daar letterlijk en figuurlijk een toontje mee. Hij was nadrukkelijk tegen de plannen van die ‘hangjassen’ bij de Gemeente om tegenover zijn woning en die van ons, zestig tot negentig woningen te bouwen. Voor elke ‘beer op onze weg’ had Dries wel weer iemand in zijn grote vrienden- en kennissenkring die ons zou kunnen helpen.
Mede dankzij zijn inbreng hebben wij uiteindelijk de woningbouw tegen kunnen houden en er een prachtig park voor terug gekregen. Dries genoot met volle teugen vanuit zijn huiskamer en vanaf zijn balkon van dit bijzonder stukje natuur.

De laatste maanden ging het steeds minder goed met Dries. Hij moest zelfs een poosje opgenomen worden in het ziekenhuis. Maar toen hij besefte dat hij niet meer beter kon worden wilde hij persé terug naar zijn geliefde Janke in zijn eigen huisje, waar hij dus kortgeleden zijn strijd verloor op de respectabele leeftijd van 92 jaar.

Wij hopen dat hij nu zijn rust heeft gevonden en wensen Janke en allen die Dries liefhadden heel veel sterkte bij het zo grote verlies en het verwerken van dit immense verdriet.
Wij zullen hem niet snel vergeten.

Rust zacht Dries.

23 mei 2024
Het bestuurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.